Drive with Confidence, Trust DriveteQ's Cardanas Service

Inspectie op locatie

Inspecteren/controleren

De algehele staat van de cardanas

Voor industriële cardanassen is het raadzaam deze jaarlijks te laten controleren. Zo zorgt u ervoor dat slijtage tijdig aan het licht komt, wat extra schade voorkomt, en stilstand beperkt tot het minimum.

De cardanassen zijn vaak erg zwaar, en zitten ingebouwd tussen machines/muren. Het demonteren is tijdrovend en de machine kan niet draaien in die tijd.

In plaats van dat u naar DriveteQ komt met de cardanas, is het ook mogelijk dat DriveteQ naar u komt. Wij kunnen bij u op locatie komen, en de cardanassen inspecteren/controleren en doorsmeren waar nodig. Hierdoor krijgt u een goed beeld van de staat van de cardanassen, zonder alles te hoeven demonteren.
Bij een inspectie op locatie wordt gecontroleerd op:
  • De algehele staat van de cardanas (beschadigingen etc).
  • De staat/speling van de kruisstukken.
  • De staat/speling van het schuifgedeelte.
  • Smering van de cardanas.
  • Wordt de cardanas helemaal doorgesmeerd.
Aansluitend wordt hierbij een inspectierapport gemaakt waar alle bevindingen/aanbevelingen worden genoteerd. Zo bent u altijd op de hoogte van de staat van de cardanassen, en kunnen wij adviseren wanneer onderdelen versleten zijn, en vervangen moeten worden.

U kunt ons altijd vrijblijvend bellen voor een advies en een offerte. Ook kunt u op afspraak vrijblijvend langskomen met de cardanas in onze werkplaats.