Drive with Confidence, Trust DriveteQ's Cardanas Service

Industrie

Cardanassen

Industriële toepassingen

Ook in de industrie worden volop cardanassen gebruikt. Dit zijn doorgaans speciale bouwseries die alleen in de industrie worden gebruikt.

DriveteQ doet al jaren het onderhoud van cardanassen voor industriële toepassingen. Hierdoor hebben wij veel ervaring, en zijn wij in staat om voor elke soort cardanas de juiste oplossing te bieden. Door de grote krachten op de cardanassen slijten de kruiskoppelingen het snelst. Hier komt speling op, en kan zorgen voor het warmlopen van de kruiskoppeling. Het is belangrijk om de kruiskoppelingen tijdig te vervangen, zodat er geen extra schade aan de cardanas wordt toegebracht.

Inspectie op locatie

Voor industriële cardanassen is het raadzaam deze jaarlijks te laten controleren. Zo zorgt u ervoor dat slijtage tijdig aan het licht komt, wat extra schade voorkomt, en stilstand beperkt tot het minimum.

De cardanassen zijn vaak erg zwaar, en zitten ingebouwd tussen machines/muren. Het demonteren is tijdrovend en de machine kan niet draaien in die tijd.

In plaats van dat u naar DriveteQ komt met de cardanas, is het ook mogelijk dat DriveteQ naar u komt. Wij kunnen bij u op locatie komen, en de cardanassen inspecteren/controleren en doorsmeren waar nodig. Hierdoor krijgt u een goed beeld van de staat van de cardanassen, zonder alles te hoeven demonteren.
Bij een inspectie op locatie wordt gecontroleerd op:
  • De algehele staat van de cardanas (beschadigingen etc).
  • De staat/speling van de kruisstukken.
  • De staat/speling van het schuifgedeelte.
  • Smering van de cardanas.
  • Wordt de cardanas helemaal doorgesmeerd.
Aansluitend wordt hierbij een inspectierapport gemaakt waar alle bevindingen/aanbevelingen worden genoteerd. Zo bent u altijd op de hoogte van de staat van de cardanassen, en kunnen wij adviseren wanneer onderdelen versleten zijn, en vervangen moeten worden.

U kunt ons altijd vrijblijvend bellen voor een advies en een offerte. Ook kunt u op afspraak vrijblijvend langskomen met de cardanas in onze werkplaats.